Wednesday, February 13, 2008

I have a dream


H Δέσποινα μου ζήτησε να γράψω κάτι για τα δικά μου όνειρα ! Και εμένα μου ήρθε στο μυαλό ό περίφημος λόγος του Martin Luther King στην Washington το 1963 "I have a dream"
Απολαύστε λοιπόν κομμάτια από το λόγο του Martin Luther King
I Have a Dream

"I have a dream today"
"Like an unchecked cancer, hate corrodes the personality and eats away its vital unity. Hate destroys a man's sense of values and his objectivity. It causes him to describe the beautiful as ugly and the ugly as beautiful, and to confuse the true with the false and the false with the true."

"I have a dream that one day this nation will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident: that all men are created equal."
"I say to you today, my friends, that in spite of the difficulties and frustrations of the moment, I still have a dream"
"I have a dream that my four children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character".
"I have a dream today."

P.S.The Art of Rhetoric! The repetition and the anaphora of the the same sentence makes a simple speech powerful to convey a message to the mass of people.

Υ.Γ Ολα είναι συνειρμικά λοιπόν, Ονειρο Δεσποινα Ουάσινγκτον Ομπαμα Μαρτιν Λουθερ Κινγκ!!!!!

22 comments:

νατασσΆκι said...

(Λοιπόν, αυτό με τους περίεργους συνειρμούς... που θα μας βγάλει δεν ξέρω )

Εξαιρετικός ο Martin Luther King -θες να τον ακούσεις;
Δες εδώ, στο μέσο περίπου της σελίδας
:))

Φιλιά

δεσποιναριον said...

Σ' ευχαριστω για το ποστ του ονειρου και για την τοσο μα τοσο επικαιρη αναφορα σ' αυτο το ονειρο.
Ενα ονειρο που ισως εμας λογω συγκυριων ισως να μη μας αγγιζει μεχρι μεσα. Υπαρχουν ομως εκατομμυρια ανθρωποι σ' αυτον τον πλανητη που ονειρευονται καθε μερα αυτα που ονειρευτηκε κι εκεινος.
Κι οσο και να θελουν σημερα να αποποιηθουν καθε εννοια ρατσισμου στους προεκλογικους λογους, ο ιδιος ο κοσμος το φερνει παλι στο προσκηνιο. Εχουν γινει παρα πολλες προσπαθειες απο κρατικους φορεις και απο ιδιωτικη πρωτοβουλια (επιχειρησεις) να καταπολεμηθει ο ρατσισμος. Μερικες απο αυτες φτανουν σε σημειο να ενοχλουν τον κοσμο. Το τελικο αποτελεσμα ομως ειναι να υπαρχει διαφορα απο το 1964 μεχρι σημερα. Ουδεν καλο αμιγες κακου. Μακαρι μια μερα να μη δινουμε σημασια σε εξωτερικα χαρακτηριστικα και να μην υφισταται πια ουτε το γνωστο του Τζωρτζ Οργουελ περι ισοτητας.
Το ονειρο σου σημερα, ονειρο πολλων.

Σε φιλω γλυκα και λατρευω την ευαισθησια σου. Δ

Penelope said...

Oπου μας βγάλουν Νατασσάκι μου! ας τους ακολουθήσουμε η ζωή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα, δημιουργική και ψυχικά adventurous!!! Σε ευχαριστώ για το link και πολλά φιλιά!

Penelope said...

Δέσποινά μου ας κοιτάξουμε τι μας ενώνει ως άνθρωποι και ότι τι μας χωρίζει. Και η ευαισθησία είναι ένα συστατικό που μας ανεβάζει πάνω από τα καθημερινά και κυνικά..Αλλιώς η ζωή είναι βαρετή και κουραστική Σε φιλώ πολύ.

Justine's Blog said...

Πηνελόπη ναζιάρα,
Ωραία η αναφορά στον μεγάλο σοκολά ρήτορα. (Ο Αλεξ έμαθε στο σχολείο του να αποκαλέι τους μελαμψούς Chocolat!)
Βλέπεις απο ΄τότε μέχρι σήμερα έχει γίνει κάποια πρόοδος στην Αμερική του ρατσισμού, μέχρι και σοκολά πρόεδρος μπορεί να μας προκύψει.
Πάντως, είχα ακούσει δεκάδες φορές στις αφηγήσεις του τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο να μου μιλάει για την πορεία πλάι στο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ εκεί κάτω στην Αλαμπάμα, τότε που έγινε εξώφυλλο στο Life Magazine.
Ο ρατσισμός μια αναπόδραστη βία κι εσύ μια υπέροχη ρομαντική!
Φιλιά με χιόνι βουνό

Penelope said...

Ιουστινη μου είσαι μία έκπληξη για μένα, με αυτά τα επίθετα δεν έχω ακούσει κανένα να με χαρακτηρίζει so maybe I am krypto ναζιάρα και ρομαντική!!! Ετσι και αλλιώς μου αρέσουν για τίποτε δεν είναι αργά... Σε φιλώ

δεσποιναριον said...

Η Ιουστινη ειναι Πηνελοπη μου μαεστρος στα επιθετα. Ακομα κι αν δεν εισαι αυτο που λεει σε κανει να αισθανεσαι αυτο που λεει. Ισως καποια στιγμη μας βγουν ολα τα κρυπτο-χαρακτηριστικα μας στην επιφανεια. Τωρα εσυ μη το παρεις επι πολλου κι αρχισεις τα τρελλα ναζια. :))))))

Justine's Blog said...

΄Δεν θέλω να μονοπωλήσω τώρα το μπλόγκ, αλλά αυτή φωτογραφία της Πηνελόπης δεν είναι όλο νάζι; Ετσι στο πλάι με το μοιραίο μαλλί να πέφτει στον ώμο ναζιάρικα!
Είναι οφθαλμοφανές το νάζι παρότι προσπαθεί να μας πείσει πως είναι φλεγματική λόγω μόνιμης αποδημίας στη Γηραιά Αλβιόνα!
Ασε που ο χαρακτηρισμός των παιδιών ως Αλβιονακίων, με έχει στείλει κανονικά!
Φιλιά μέσα σε χιονοθύελλα. Την πολέμησα και πήρα καφεδάκι πρωινό μετά συζύγου!

Penelope said...

Ιουστινάκι γέλασα και το ευχαριστήθηκα, κάποιος κάποτε μου έστειλε e-mail, μου αρέσει το blog σας αλλα πέστε μου σας παρακαλώ πια χώρα είναι η Αλβιώνα!!!

Meropi said...

Πηνελόπη μου,
Μ' άρεσε η ανάρτηση σου. Και τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Μια μικρή ελπίδα αναδύθηκε και με τον Ομπάμα. Πολύ μικρή όμως....
Διαβάζοντας τα προηγούμενα σχόλια θέλω κι εγώ να παρατηρήσω κάτι.
Στη φωτογραφία μοιάζεις με την Helen Hunt που ας σημειωθεί μου αρέσει πολύ. Έχει μια γλυκιά και φινετσάτη ομορφιά.

Penelope said...

Σε ευχαριστώ Μερόπη μου όσο για τον King μου άρεσε η δύναμη που είχαν τα λόγια του και μου αρέσει να τα ακούω ...Μου αρέσει η δύναμη του λόγου και αυτοί που έχουν το ταλέντο να τη χρησιμοποιούν καταλλήλως. Τώρα για έργα... και για τον Οbama θα δείξει το μέλλον ! Ετσι είμαι εγώ ξεσηκώνομαι, ελπίζω, ενθουσιάζομαι και persevere...Σε φιλώ
P.S. ολοι έχουμε το alter ego mas!

ritsmas said...

Και το Ριτσακι μαζί μωρέ το καημένο...συνειρμικό κι αυτό και το Νατασσακι μωρέ , κι αυτό στο παιγνίδι...
καλα εκανες και το ανέβασες..παντα μας άρεσε...τωρα αν το εκμεταλλευεται ο Ομπάμα, και ποιός δεν εκμεταλλεύεται τί τελικά;
Γεια σου Δεσποινα
ριτς
YG To mikro Alef einai arrosto

Penelope said...

Εγώ πάω να ασχοληθώ με τον Τζωνυ καλύτερα γιατί η ατμόσφαιρα γίνεται hot....

MenieK said...

εσύ καλή μου, μια χαρά αναλύεις το I have a dream και φυσικά η αναφορά δε συνιστά εκμετάλλευση για αλλότριους σκοπούς, αλλά ένα πολυ καλό γλωσσικό παιχνίδι/απάντηση στα blogoπαίχνιδα...
have a nice day and the nicester (το ξέρω ότι δεν υπάρχει, αλλά τρελλαίνομαι να φτιάχνω λέξεις, ρώτα και τη Ρίτσα ή το Νατασσάκι) dreams!!!

Penelope said...

Βρε καλή μου Μeniek πολύ νευριασμένη μου φαίνεσαι κάθε φορά! calm down λιγάκι! και να ήθελες δεν θα σε αφήσουν να βγάλεις εσύ μόνη σου το φίδι από την τρύπα! ξέρω περίπου τι γίνεται εκεί στη πατρίδα και το βλέπω και στην ελληνική blogσφαιρα...Πάντως χάρηκα που με επισκέφτηκες και μου τα είπες ένα χεράκι! Εχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για σένα από τη Ριτς!!!! Σε χαιρετώ και σε ευχαριστώ

νατασσΆκι said...

Πηνελόπη μου,
όσο νευριασμένη σου φαίνεται εδώ η meniek, τόσο απίστευτα ήρεμη και γλυκιά είναι από κοντά!!
(btw, σε είδα! Σε "μαρτύρησε" η φιλενάδα, και είσαι κούκλα! ;) )

Φιλιά πολλά

Penelope said...

Καταλαβαίνω Νατασσάκι της βγαίνει στη γραφή από την πολύ υπομονή!όπως μερικοί είναι πολύ σοβαροί αλλά όταν γράφουν η γραφή τους είναι γεμάτη αστεία ... Το ξέρω αυτό το είδος ... Σε φιλώ και σε ευχαριστώ.
p.s και για εκείνες τις αναπνοές που λέγαμε.. ναι ίδιες είναι!

MenieK said...

λοιπόν, κοράσια, αν στην προσπάθεια μου να πω ότι μου άρεσε η ιδέα των συνειρμών, φάνηκα νευριασμένη(?) νευρική(?) νευρασθενής(?) και με επικίνδυνες τάσεις να χαλάσω την ατμόσφαιρα του ιστολογίου τούτου....δύο τινά συμβαίνουν: Ή εσείς είστε (έως very) easily intimidated, ή εγώ σε κάποια φάση της ζωής/γραφής μου μετατράπηκα στην απόλυτη bitch και δεν το πήρα χαμπάρι... (τείνω να πιστέψω το δεύτερον και γιαυτό αποχωρώ προς αναζήτηση σουίτας στη Γαλήνη) :) ;)

Penelope said...

Οχι μη φεύγεις Μενιεκ μας αρέσεςι όπως είσαι! Συμβαίνουν αυτά με το γράψιμο στη βλογκόσφαιρα....Σε χαιρετώ και θα έρθω να σε επισκεφθώ

MenieK said...

xexe, you asked for it!

νατασσΆκι said...

@ Meniek Oh Yes!!!!!!
;)

Penelope said...

we don't! I were gossiping a bit...We thought we are alone....Ι, Natassaki and Hugh alone.... in the my blog (What a dream!)Σας φιλώ